Львівське сміття знову виявили на Франківщині

25.04.2020 12:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Держекоінспекція Карпатського округу затримала 40-тонний вантажний автомобіль, заповнений сміттям зі Львова. Автомобіль прямував до несанкціонованого сміттєзвалища, розташованого в Богородчанському районі Івано-Франківської області. Про походження сміття свідчать знайдені в ньому документи, пише - Бартка.

Спіймати правопорушників вдалося випадково, – повідомляє подробиці Суспільне. Коли машина зі сміттям заїхала на полігон, там саме працювали державні інспектори.

На місце події викликали правоохоронні органи, машину затримали. Тепер оцінку порушенню дадуть правоохоронці. До всього, як з’ясували, львівське сміття складують на цьому звалищі не вперше: під час обстеження виявили документи військової частини, шкіл, прокуратури, БСУ й інших органів влади Львівської області.

Земельна ділянка розташована в урочищі Мочари на території с.Скобичівка Старобогородчанської сільської ради (ОТГ).

«Земельну ділянку площею 2 га в урочищі Мочари на території села Скобичівка Старобогородчанської ОТГ виділили під сміттєзвалище рішенням сесії», – розповів Суспільному начальник управління Державної екологічної інспекції Карпатського округу в області Ігор Яківчук. Але коли провели його заміри, інспектори виявили, що близько 70 сотих землі забруднено додатково.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews