На Львівщині вогонь ледь не знищив дачне селище

06.05.2020 10:40   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Незважаючи на застереження надзвичайників, громадяни вперто продовжують спалювати суху рослинність та сміття, як на своїх присадибних ділянках так і в полі. Часто це призводить не лише до масштабних пожеж на відкритих територіях, але й вогонь перекидається і на лісові масиви і спричиняє займання торфу. Також через спалювання сухої трави виникають пожежі і в житловому секторі.

Читайте також

Рятувальники Львівщини пройшли психологічний вишкіл
Пожежа в приміщенні колишнього «Винзаводу» у Львові
Двоє дітей отруїлися димом під час пожежі у садочку

Так, тільки за 24 квітня, через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях було зафіксовано 31 пожежу сухої трави. Вогонь знищив понад 4 га, про це повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області, пише - WestNews.info.

Зокрема, 24 квітня о 14:58 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в Миколаївському району на відкритій території. До місця події негайно направили вогнеборців 11-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Новий Розділ. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 500 кв.м та 3 дерев’яні дачні будинки. Вогнеборці врятували 13 дачних будинків. Пожежу локалізовано о 17:03 і повністю ліквідовано о 17:53.

Цього ж дня о 18.08 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Нижня Яблунька Турківського району на відкритій території. До місця події негайно направили вогнеборців 58-го державного пожежно-рятувального поста сел. Бориня та 28-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Турка. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 20 000 кв.м. Пожежу локалізовано о 19:55 і повністю ліквідовано о 20:41.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян припинити випалювати сухостій: «Шановні громадяни! Не спалюйте суху траву та сміття, не завдавайте непоправної шкоди ані собі, ані оточуючим!».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info