Мер Львова хоче 3 млн євро на реконструкцію трамваїв. Депутати проти

16.06.2020 14:42   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Мер Львова Андрій Садовий закликав львів'ян підписати петицію за громадський транспорт, доступний для маломобільних груп населення.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише  - Щоденний Львів.

«Ніколи б не подумав, що на посаді міського голови буду закликати львів'ян підписувати петиції. Але очевидно, правильні речі потребують громадської підтримки.

На найближчій сесії ми голосуватимемо за отримання коштів від ЄІБ для переобладнання вже наявних трамваїв на низькопідлогові. Громадський транспорт має бути доступним для кожного!

Минулого разу депутати провалили це рішення, - зазначив в дописі мер Львова Андрій Садовий.

Під час минулої сесії депутати не підтримали ухвалу про надання місту запозичення в сумі 3 млн євро від Європейського інвестиційного банку для реконструкції міських трамваїв з облаштуванням пониження для маломобільних груп.

Нагадаємо, у четвер, 28 травня, на сесії міської ради пропонували проголосувати за співпрацю міста Львова з Європейським інвестиційним банком, що передбачало надання місту запозичення в сумі 3 млн євро для проведення реконструкції міських трамваїв з облаштуванням пониження для маломобільних груп.

Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури, така модернізація передбачає оновлення на 80% трамвайного вагона. Вартість реконструкції одного трамвая — орієнтовно 300−600 тис євро, а купівля нового трамвая обійдеться бюджету міста в рази більше — 1,8 млн євро.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів