Руслан Кулик

Руслан Кулик

Політик, громадський діяч

Партія Республіканська платформа - ровесниця Декларації про державний суверенітет України

16.07.2020 13:19   Джерело: LvNews
Автор : Руслан Кулик

Сьогодні, 16 липня, Україна відзначає 30 річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України. Державотворчий акт складався з 10 розділів, в яких детально окреслювались основи державного, політичного та економічного ладу України.

Декларація про державний суверенітет визначила республіканську форму правління, визначила суверенітет України як «верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах».

Однак реалізувати цей задум, на мою думку, було б важко, якщо б 29-30 квітня 1990 року в Києві не відбувся б з'їзд Української Гельсінської спілки, який ухвалив рішення про перетворення її в Українську республіканську партію (тепер «Республіканська платформа»). Новостворена партія засудила комуністичну ідеологію, висловилася за націоналізацію власності КПРС в Україні. Головною програмною метою нової партії, на відміну від інших, проголошувалося створення Української незалежної соборної держави.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews