На Львівщині більше почали безсимптомно хворіти на двобічне запалення легень

15.08.2020 09:45   Джерело: То є Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Львів’ян закликають до профілактики пневмоній – перевірятися за мінімальних симптомів.

Читайте також

У Львові заборонено вхід до магазинів без масок

У Львівській області почали фіксувати безсимптомні випадки захворювання на двобічне запалення легень. Про це повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, пише - То є Львів з посиланням на  Твоє місто.

«З’явилися випадки, яких раніше не було. Наприклад, коли захворів один із членів сім’ї, обстежують його родича. І при відсутності кашлю, задишки виявляють двобічне запалення легень, яке специфічне для коронавірусної хвороби. Виявляється так, що вірус змінюється, а наш організм не готовий це приймати і це спричиняє ось таку патологію», – розповіла Наталія Тімко.

Вона додала, що таких хворих стає все більше і більше, їх виявляють щодня, тож закликала львів’ян до профілактики – перевірки за мінімальних симптомів.

Додамо, що станом на 12 серпня на Львівщині на Covid-19 захворіли 11308 мешканців, із них померли 310 людей, а одужали – 3040.

Львівщина також лідирує серед областей за кількістю хворих, а також у області вже на понад 50% заповнені ліжкомісця, підготовлені для хворих на Covid-19. Тож на Львівщині почали розгортати лікарні другої хвилі. Після запуску лікарень «другої хвилі» медзаклади області зможуть прийняти до 3,5 тисяч пацієнтів. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: То є Львів