Прокурори оскаржуватимуть в апеляції вирок, винесений судом у справі щодо отримання неправомірної вигоди заступником начальника виправної колонії у Львові

12.10.2020 10:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Встановлено, що обвинувачений, всупереч інтересам служби, у червні 2015 року вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів  за сприяння у вирішенні питання про заміну невідбутої частини покарання на більш м’яке для одного з засуджених.

Читайте також

У Києві скасували вердикт суду на Львівщині

Про це повідомляє Пресслужба проуратури Львівської області.

У суді прокурором надано аргументацію щодо наявності у діях фігуранта складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та запропоновано обрати йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі  із позбавленням права займати певні посади строком на 3 роки, з конфіскацією майна.

Проте, на думку суду, кваліфікація за ч.3 ст.368 КК України не відповідає вчиненому, відтак її було змінено на ч.2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом), а особу визнано винною та призначено покарання. Але на підставі ст. 49 КК України від відбування покарання звільнено у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

На цей час прокурором у кримінальному провадженні готується апеляційна скарга.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews