Серед школярів на Львівщині поширилася практика дивних ритуалів. Батьків просять звернути увагу (Фото)

13.10.2020 15:39   Джерело: То є Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Таким чином, школярі «закликають», щоб, до прикладу, вчителька не прийшла на урок, пише - То є Львів.

У школах Львова та області через соціальну мережу TikTok учні почали повторювати дивні ритуали із використанням символу сатани. Батьків закликають проговорити з дітьми про такого роду «розваги» і застерегти їх від подібної практики. Про це повідомив отець Юстин Бойко на своїй сторінці у Фейсбук, оприлюднивши відповідний скріншот із відео, пише Твоє місто.

Отець каже, що останніми днями почав отримувати від небайдужих батьків тривожні листи, де вони розповідають, що серед дітей у школах поширилася практика малювати на стіні пентограму у колі (п`ятикутну зірку у колі) і промовляти магічні формули із загадуванням бажання.

«Діти як діти – трактують це як гру, а тому при цьому загадують бажання, щоби контрольної не було або щоби уроків не було і т.д. Але, такого роду практики не належать до жартів, оскільки потойбічний світ не є нам далекий. Існування зла, уособленням якого є диявол не є міфом, але реальністю»,  – звернувся отець до батьків.

Отець каже, що популяризація такої практики поширюється через популярну серед молоді соціальну мережу TikTok, при чому як у сільських, так і міських школах.

Про те, що такі ігри справді поширилися по школах, Тvoemisto.tv підтвердили уже троє батьків, як зі Львова, так і районів області. Мама п’ятикласника, який вчиться у Поморянах (попросили не вказувати імені) каже, що син розповів, що в його класі дівчата малювали таку зірку, щоб «вчителька не прийшла на урок».

«Всі посміялися. Звичайно, у це ніхто не вірить. Намалювали просто коло і зірку, але все одно як проконтролювати дитину», – сказала вона. Ще одна мама 4-класниці розповіла, що учні намалювали із TikTokу зірку, людину посередині і по боках свічки, мовляв, нібито як оберіг, щоб не померти. 

Отець Юстин звернувся із проханням до батьків розмовляти зі своїми дітьми про те, чим вони займаються у школі. 

«Практикування такого роду магічних практик може призвести до оплутання людини злим духом. Тоді людина вже не керує своєю волею, але зла сила», – каже отець.

Зазначимо, що п’ятикутна зірка була з давних часів символом охорони й безпеки. Її використовували у своїх ритуальних малюнках первісні люди. Як пояснює на сайті Домашньої церкви, християнський психолог, заступник голови Української Асоціації Християнської Психології Мирон Шкробут, пентаграму п’ятикутна зірка використовують відьми і чаклуни «білої магії», щоб викликати злих духів. Цей символ майже завжди говорить про залучення в окультизм. Перевернена пентаграма (символ чорнокнижної магії), часто із зображенням голови козла, означає сатану. На цьому знаку можуть бути інші символи – 666 або перевернутий хрест, а також літери єврейського алфавіту, які означають чотирьох тварин і душу людини, які показують перемогу матерії над духом. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: То є Львів