Стали відомі перші результати виборів до Львівської міськради

26.10.2020 20:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

До Львівської міської ради точно пройде п’ять партій, ще одна – на межі подолання бар’єру.

До Львівської міської ради VIII скликання проходить п’ять партій, найбільше депутатських мандатів отримає «Європейська солідарність». Про це свідчать дані паралельного підрахунку штабів політичних партій, пише - «То є Львів».

«Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерела у міській ТВК повідомив про перші результати місцевих виборів у Львові за даними 79% опрацьованих протоколів. За даними агентства, до міської ради Львова проходять такі партії: «ЄС» (30,6%), «Самопоміч» (19,7%), «Голос» (9,3%), «Свобода» (6,8%) і «Варта» (6,4%). Близька до подолання прохідного бар’єру «Українська галицька партія», яка наразі отримала 4,7% голосів виборців.

ZAXID.NET також отримав дані паралельного підрахунку голосів зі штабу партії «Самопоміч». Так, дані за 73% опрацьованих протоколів свідчать про такі результати виборів до Львівської міської ради:

«ЄС» – 31,2%

«Самопоміч» – 20,4%

«Голос» – 9,5%

«Свобода» – 6,7%

«Варта» – 6,5%

Українська Галицька партія, за підрахунками штабу «Самопомочі», наразі має 4,8% голосів виборців.

Щодо кандидатів на голосу Львівської ОТГ, то п’ятірка лідерів наразі виглядає таким чином:

Андрій Садовий – 40,6%

Олег Синютка – 30,7%

Руслан Кошулинський – 9,7%

Ярослав Рущишин – 4,8%

Ігор Васюник – 3,1%.

Голова Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький розповів ZAXID.NET, що станом на 16:00 опрацьовано дані зі 180 з 325 виборчих дільниць Львівської ОТГ. Про перші офіційні результати місцевих виборів у Львові стане відомо не раніше вівторка, 27 жовтня.

Нагадаємо, увечері 25 жовтня результати своїх екзит-полів оприлюднила у прямому ефірі ZAXID.NET львівська соціологічна компанія Fama. Так, за даними цих соціологів, діючий мер Львова Андрій Садовий набере 38% голосів виборців, Олег Синютка отримає 28% голосів виборців. А до Львівської міської ради, за версією Fama, мають шанс пройти 7 партій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews