На Львівщині прохідні партії до облради намагаються сфальсифікувати результати виборів – Батенко

29.10.2020 14:22   Джерело: Діло
Опубліковано : Патрік Скеля
Прохідні партії до Львівської обласної ради намагаються сфальсифікувати результати виборів, аби політичні сили «За Майбутнє», «УГП» та «НРУ» до облради не потрапили.

Читайте також

Місцеві вибори на Львівщині моніторитимуть 600 спостерігачів ОБСЄ

Про це заявили представники останніх під час спільної пресконференції у львівському пресклубі, пише - Діло.

«За результатом оброблених 100% дільниць, 2122 дільничі виборчі комісії у Львівській області, які показують, що до Львівської обласної ради проходять дев’ять політичних сил, однак нам стало відомо з певних джерел, що вчора на Львівщині ряд інших політичних учасників незадовільнились цим волевиявленням і вирішили переписати його… Переписати в такий спосіб, щоб підтягнути інші політичні сили, тобто зменшити коло учасників, риску підвести під умовно кажучи шостим номером», – зазначив народний депутат, співголова дептатської групи “Партія “За Майбутнє” Тарас Батенко.

Він наголосив: «Я хочу сказати, механізм, метод фальсифікації, який раніше не вдавався жодній іншій політичній системі, яку ми з Вами пережили» «Я хочу сьогодні сказати і це моє звернення до правоохоронних органів, якщо ми побачимо, починаючи від сьогоднішнього дня, мокрі протоколи так звані (протоколи з мокрими печатками), які є у нас на руках, представників політичної партії, а також є на руках інших політичних сил, які не будуть сходитись з внесеннями в електронну базу даних протоколів ТВК, це буде пряма фальсифікація і я прямо буду звинувачувати в тій фальсифікації партію влади на Львівщині «Слугу Народу», яка, очевидно, зацікавленна поправити іміджеві втрати для себе і електоральні втрати, які вона сьогодні зазнала»

За словами голови львівського осередку партії “За майбутнє” Ігоря Телішевського, виборчий кодекс був прописаний таким чином, щоб максимально затягнути процес підрахунку та подачі відсоткових протоколів. Відтак, сьогодні це дало можливість багатьом політичним партіям, які мають багато своїх представників в ТВК і ДВК, відповідно, затягувати час, щоб був час для маніпуляцій.

«Деякі політичні партії вирішили зайнятись «договорняком» в форматі того, що ДВК почнуть звозити протоколи в Львівську обласну ТВК, вона буде повертати їх, потім будуть привозити зовсім інші цифри по партіях. В форматі того, що «Народних рух України», Українська Галицька партія» та «За Майбутнє» не пройдуть, а політичні партії, які приходять, будуть мати більше мандатів. Але їм це не получилилось, не всі політичні партії погодились на це», – зазначив Телішевський.

Він також підкреслив: «В нас є всі 100% протоколів з мокрими печатками, ми також звірялись з іншими політичними партіями».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло