Стало відомо, скільки людей померло на Львівщині від коронавірусу

На Львівщині за тиждень від коронавірусу померло 107 осіб.

12.11.2020 12:34   Джерело: Четверта Студія
Опубліковано : Патрік Скеля

За тиждень не менше 10 тис пацієнтів звертаються за консультацією. 9 листопада у форматі ZOOM-конференції відбулося чергове засідання Головної Управи Українського лікарського товариства у Львові.

Читайте також

Як пережити пандемію COVID-19: практичні поради медика з Ізраїлю (Фото)

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Українське лікарське товариство у Львові.

Як зазначається, зокрема заслухали інформацію про стан захворюваності на COVID-19 у Львівській області.

Інформацію надав заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник. Він поінформував, що тенденції до зниження кількості хворих в області не спостерігається. Натомість в області зростає кількість госпіталізованих. Також стрімко зростають показники смертності.

«Якщо раніше кількість летальних випадків за тиждень коливалася від 12 до 20 осіб, то за минулий тиждень показник смертності сягнув 107 осіб. Цього тижня лише за два вихідних померло 25 людей.

За тиждень не менше 10 тис пацієнтів звертаються за консультацією. Їх скеровують на самоізоляції, але більше половини з них протягом тижня потрапляють у лікарню», – сказав Ігор Берник.

Він наголосив: «В стаціонарах росте кількість хворих. Тепер ми вже маємо більше 2 тис. осіб. Все більше лікарень надає допомогу хворим з COVID-19. Кількість хворих в реанімаціях – велика. Це важкі хворі на них витрачають великі ресурси».

Ігор Берник наголосив, що необхідно вживати рішучі заходи, аби зупинити цю лавину важкохворих пацієнтів.

Він наголосив, що потрібно проводять роботи з розширення кисневого забезпечення у лікарнях.

«У цьому випадку ліжко без обладнаної біля нього кисневої точки нічого не варте», – сказав Ігор Берник.

За його словами у інфекційній лікарні на сьогодні лікується орієнтовно 70% львів’ян, тому він просить усіх особливо стежити за власним здоров’ям.

Голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда підсумував: «У нас є реальна проблема з госпіталізацією. Покласти людину в лікарню зараз дуже важко. Друге питання – безкоштовне тестування. Зараз це ураганна інфекція, яку неможливо спинити. Потрібно негайно брати ситуацію під контроль».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія