На Львівщині суд зобов’язав повернути громаді землю на понад 1,5 млн грн

12.11.2020 21:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Господарським судом Львівської області задоволено позов Львівської обласної прокуратури в інтересах держави до одного з ТзОВ Мостиського району щодо розірвання договору оренди земельної ділянки.

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Так, прокуратурою встановлено факт порушення інтересів держави суб’єктом господарювання, який на правах оренди використовував земельну ділянку площею 1,5 га, вартістю 1 млн 532 тис грн, призначену для розширення кар’єру задля видобування цегляної сировини.

Внаслідок таких протиправних дій органи влади були позбавлені можливості розпоряджатися земельною ділянкою, зокрема передавати її в користування іншим особам, у зв’язку з чим порушено як економічні інтереси держави, так і інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходила.

Втрутившись у ситуацію, прокурорами в суді доведено, що товариством систематично порушувалися терміни внесення орендної плати за землю, а відтак суд погодився з позовними вимогами і зобов’язав відповідача повернути на користь держави вказану земельну ділянку.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews