У Львові 6 дітей-сиріт отримають власні квартири

Міська рада забезпечить дітей-сиріт житлом.

13.11.2020 08:43   Джерело: Діло
Опубліковано : Патрік Скеля

Одразу шестеро вихованців львівських сиротинців отримають квартири у Львові. Таке рішення прийняла житлова комісія при виконавчому комітеті Львівської міськради у вівторок, 10 листопада,  пише - Діло з посиланням на Zaxid.net.

Читайте також

У Львові у «вікні життя» залишили однорічну Вікторію
У Львові оштрафували держслужбовця за незадекларовану квартиру

Як розповів член цієї комісії, колишній депутат ЛМР Ігор Дякович, у 2016 році міськрада затвердила програму співфінансування для придбання житла дітям-сиротам. Завдяки цій програмі 5-6 львів’ян щороку отримують власне житло.

«Тобто люди, які опікуються дитиною, мають внести до 30% від вартості житла. Працівники сиротинців кажуть, що це добра програма і що вони можуть отримати від своїх донорів цю частину коштів. Зараз, вже за кілька років, теж розумію, що це одна з найкращих програм», – каже Ігор Дякович.

Зазвичай, за словами Ігоря Дяковича, житлова комісія під час засідань виділяє квартири 1-2 сиротам. Сьогодні ж члени комісії прийняли рішення про купівлю житла одразу шістьом випускниками сиротинців. Ще сімох дітей-сиріт поставили у квартирну чергу.

Незабаром рішення про виділення житла шістьом дітям-сиротам має погодити виконавчий комітет Львівської міськради.

Загалом на загальній квартирній черзі у Львові перебуває близько 27 тисяч мешканців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло