Виготовлення «метадону» у стінах львівського вишу: справу передали до суду

15.01.2021 13:49   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо чотирьох учасників організованої злочинної групи з міжрегіональними зв`язками, які налагодили мережу з виготовлення, фасування, переміщення та збуту особливо небезпечного наркотичного  засобу – «метадон» по всій території України (ч.ч.2,3 ст.307, ч.3 ст.311, ч.2 ст.313, ч.2 ст.317 КК України).

Читайте також

У Шегинях затримали чоловіка з майже 300 таблеток екстазі та близько 1 кг амфетаміну (Фото)
На Львівщині припинено діяльність злочинної групи, яка торгувала наркотиками

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що троє львів’ян та уродженець Кривого Рогу (серед них: власник кальян-бару (організатор), працівники цього бару (фасувальник та розповсюджувач) та особа, яка виготовляла наркотичний засіб - завідувач лабораторії одного з львівських вишів) збували «метадон» через кальян-бар у Львові та спеціально створений Інтернет-магазин, надсилаючи наркотики поштою за попередньою передоплатою.

Раніше під час передачі чергової партії виготовленої продукції 35-річного організатора та трьох учасників угрупування (віком від 21 до 36 років) затримали та вилучили у них 1,2 кг «метадону».

Загалом задокументовано причетність обвинувачених до 25-ти епізодів протиправної діяльності, зокрема: незаконне виробництво наркотичних засобів і психотропних речовин, утримання місць для незаконного виробництва наркотичних засобів і психотропних речовин та виготовлення і збут «метадону» загальною вагою понад 4,5 кг, вартість якого на “чорному ринку” становить близько 2,7 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області.

Максимальне покарання, яке загрожує учасникам злочинної групи – позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews