У Львові серед вулиці виявлено гранату часів Першої Світової війни

06.02.2021 21:38   Джерело: Голос Сокальщини
Опубліковано : Патрік Скеля

4 лютого о 09:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Львові на вул. Зелена, під час прибирання працівниками комунальної служби, на відстані 2 м від дороги та 20 м від житлової будівлі виявлено предмет ззовні схожий на застарілий боєприпас, пише - Голос Сокальщини.

Читайте також

У Брюховичах виявили шість застарілих боєприпасів
У Львові повідомили про замінування 30 супермаркетів
Затримали 55-річний чоловіка, який «замінував» квартиру у Львові

На місце події було направлено оперативну групу Сихівського районного відділу ДСНС Львівщини, працівники якої ідентифікували небезпечну знахідку, як ручну гранату «MillsBomb № 5» часів I Світової війни.

Цього ж дня о 16:00 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує: у разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку Службу порятунку “101”.

Категорично забороняється:
• брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати ВНП;
• переносити або перекатувати з місця на місце;
• кидати їх в вогнище або розводити над ними полум’я;
• збирати та здавати їх як металобрухт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос Сокальщини