На Львівщині виявили склад фальсифікованого алкоголю на 1 млн грн

10.03.2021 09:10   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури проведено обшуки у двох приміщеннях у с.Великий Болюхів (Золочівський район) за фактом незаконного виробництва підакцизної продукції, яку збували через мережу гуртової та роздрібної торгівлі у регіоні (ч.1 ст.199, ч.1 ст.204 КК України).

Читайте також

У Стрию правоохоронці припинили роботу підпільного алкоцеху
У Стрию виявили 28 тисяч пляшок підробленого алкоголю
Отруєння під брендом: Прокуратура та СБУ обшукали горілчане підприємство у Львові

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що двоє мешканців Львівської області налагодили функціонування мініцеху з виробництва фальсифікованого алкоголю із підробленими марками акцизного податку. Орієнтовний вихід готової продукції становив 300-400 пляшок у робочий день та 20-30 виробів об’ємом 10 літрів в тетрапаках з краником.

У ході проведення обшуків вилучено: обладнання, яке забезпечувало незаконне виготовлення товарів підакцизної групи, сировину, а також вже готову продукцію, за результатами проведення обшуків вилучено 3000 л спиртосуміші, 220 л спирту.

Орієнтовна вартість вилученого на чорному ринку – близько 1 млн грн.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про повідомлення про підозру фігурантам та обрання їм запобіжних заходів.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими СУ ГУ ДФС у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України та ГВ БКОЗ Управління СБ України у Львівській області.

Санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews