На Львівщині судитимуть директора та засновника товариства

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора та засновника одного із ТзОВ Запорізької області за фактом заволодіння бюджетними коштами, за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). 

Встановлено, що у грудні 2017 року запорізьке товариство виграло у тендері на продаж одному із комунальних підприємств Самбора машини для земельних робіт. Однак, директор та засновник суб’єкта господарювання, підробили документи та фактично надали вживаний бульдозер під виглядом нового, який не відповідає умовам технічного завдання тендерної позиції.

Таким чином, службовці заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 1,8 млн грн у вигляді різниці між ринковою вартістю майна та фактично сплаченою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Пресслужба Львівської обласної прокуратури