Клієнти ТОВ «Львівгаз збут» заборгували за газ майже два мільярди гривень

24.07.2021 19:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

1,77 мільярда гривень заборгували клієнти ТОВ «Львівгаз збут» за спожитий природний газ. У порівнянні з січнем цього року, борг зменшився на 790 мільйонів гривень, але все одно залишається критично великим. Тому компанія «Львівгаз збут», яка працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», закликає споживачів не порушувати договірні зобов’язання та сплачувати за використаний газ вчасно – до 25 числа кожного місяця.

У період карантинних обмежень та урядової заборони відключати газ боржникам компанія продовжує практику повернення боргів через суд. Станом на 1 липня в судах розглядали 886 справ про примусове стягнення боргів за газ на загальну суму - 6,7 млн гривень.

Загалом же від початку року боржники отримали понад 68 тисяч досудових повідомлень з попередженням про передачу справи до суду у разі несплати боргу. Лише третина отримувачів цих листів погасила заборгованість. Іншим доведеться крім боргу додатково сплатити судові витрати (від 210 до 2102 грн) та інфляційні витрати (3% річних). А у разі невиконання судового рішення ще й послуги приватного виконавця. За даними на 1 липня, у виконавчу службу передано 1802 судових рішення про стягнення заборгованості на загальну суму 15,3 млн грн.

Не накопичувати взимку великі борги допоможе новий тариф від ТОВ «Львівгаз збут».

«У січні борг побутових споживачів складав понад два з половиною мільярда гривень. В міжопалювальний період боржники традиційно намагаються віднайти фінансові ресурси для погашення боргів. Зафіксувавши і цього року таку  тенденцію, ми вирішили «розвантажити» зимові платіжки своїх клієнтів та розробили новий вигідний тариф «Твій газ Рівномірний платіж», – розповів директор ТОВ «Львівгаз збут» Павло Майк. – Персонально для клієнта наші менеджери вираховують річний обсяг споживання газу. Потім він множиться на зафіксовану на рік ціну і ділиться на кількість місяців, що залишилися до кінця дії тарифу. Тобто влітку та взимку споживач сплачує однакову суму за газ. Завдяки такому способу оплати споживачі можуть уникнути боргів під час опалювального сезону».

Ціна газу в рамках комерційної пропозиції «Твій газ Рівномірний платіж» складає 7,99 грн за кубометр. Перейти на тариф можна до 31 серпня 2021 року, а діятиме він до 30 квітня 2022 року.

«Львівгаз збут» нагадує, що оплачувати рахунки за газ можна дистанційно. Клієнти можуть використовувати зручні та безпечні сервіси: Особистий кабінет 104.ua, мобільні додатки 104 Mobile (Android) і 104 Mobile Light (iOS), а також Viber-бот і Telegram-бот 7104ua.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews