Борислав відмовляється від центрального опалення

25.07.2021 13:01   Джерело: westnews.info
Опубліковано : Львівський Новинар

Враховуючи те, що все більше мешканців багатоквартирних будинків Борислава виявляють бажання про від’єднання від центрального опалення, а велика кількість житлових будинків вже від’єдналася від системи централізованого теплопостачання, навантаження на котельні, зокрема на котельню № 2 (вул. Сосюри), суттєво зменшилося. 

Тож, 14 липня, на засіданні сесії Бориславської міської ради було прийнято рішення про відключення житлових будинків від мереж теплопостачання котельні №2 до початку опалювального сезону. Мова йде про відключення будинків вулиць Коваліва (№ 18 а, 22, 24), В. Великого (№ 148, 171, 171 а, 173, 177) та 600-річчя Борислава (№ 12, 14, 16, 18, 20).

Директор комунального підприємства “Бориславтеплоенерго” Богдан Дубас з цього приводу пояснює: “Перед нами постало питання або нікому не давати дозвіл на від’єднання і залишити все, як воно є, або ж відключити ці будинки повністю. А оскільки  мешканці вул. В. Великого № 148 і 173  подали заяви на від’єднання, тому навіть фізично не буде змоги запустити котельню. Автоматика просто її відімкне”. 

Важливим є і той факт, що чим більше будинків від’єднуються від мережі ЦО, тим дорожчою стає послуга для тих, хто нею користується. За попередніми підрахунками цьогоріч вартість на тепло повинна зрости на 70-80 %. 

Також варто зазначити, що у місті діє програма щодо надання грошової допомоги соціально незахищеним верствам населення, які зареєстровані та проживають у тих будинках, де проводиться відключення від системи централізованого опалення.

Міський голова Ігор Яворський наголошує: “Людям потрібно дати можливість самостійно управляти своїм теплом, не прив’язуючись до початку чи закінчення опалювального сезону. Щобільше, у нас діє Програма сприяння діяльності ОСББ, яка передбачає співфінансування: 30% – кошти мешканців, а 70% – частка з міського бюджету”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: westnews.info