У Львові погодили ще одне будівництво біля озера

20.09.2021 21:09   Джерело: То є Львів
Опубліковано : Львівський Новинар

У Львові на вулиці Стрийській поблизу озера зведуть ще один заклад громадського харчування. Відповідні містобудівні умови і обмеження видали 17 вересня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

 
Йдеться про будівництво закладу громадського харчування з адміністративними приміщеннями та автостоянкою на вул. Стрийській, 202. Це неподалік від перехрестя Стрийська -Наукова. Львівська міська рада 30 липня цього року уже видавала містобудівні умови та обмеження на заклад громадського харчування за цією адресою. Йшлося тоді про знесення двоповерхової будівлі, у якій раніше працював спорт-комплекс «Формула краси». Тепер забудовник отримав ще один дозвіл на зведення закладу громадського харчування.
 

Функціональне призначення земельної ділянки, яка розташована у «зеленій зоні», – це зона центру ділової та громадської діяльності – Г2, зона Л-1 – озеленені території та зона ТР-2 – зона транспортної інфраструктури.

Ділянку планують забудувати на 46%. Гранично допустима висота забудови – 12 метрів.

Містобудівні умови та обмеження отримало ТОВ «Віллоу ЯРД Р1».Кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ є Арсен Шлапак та Олександр Берба. Арсен Шлапак є також співвласником ТОВ «Ательєр», а Олександр Берба є бенефіціаром ЗАТ «Інвестиційний фонд Акорд». Через цей фонд він володіє ТОВ «Інсула інвест» та «Авалон Плейс».

Як пишуть «Наші гроші. Львів», Олександр Берба орендує чимало землі поблизу довкола згаданої в ухвалі ділянки. Майже вся територія довкола озера на вулиці Стрийській перебуває в оренді його компаній, а це понад 3,5 га. Найбільше землі орендує тут ТОВ «Агенція Європростір», яке також контролює ЗАТ «Інвестиційний фонд Акорд». ТОВ «Агенція Європростір» будуватиме спортивно-офісні центри та апарт-готель на перехресті Стрийської-Наукової. У лютому 2020 року виконком дозволив внести зміни до містобудівних умов та збільшив висотність забудови більш, ніж вдвічі. У лютому 2021-го року до МУО внесли нові зміни, але вони стосувались лише відступів та червоних ліній.

Нагадаємо, у жовтні цього року у Львові на вулиці Стрийській, 202 планують відкрити великий супермаркет з алкоголем мережі BadBoy. Торгові площі займатимуть більше тисячі метрів квадратних. Також у будівлі буде магазин із морепродуктами мережі Egersund Seafood. Алкомаркет BadBoy нині працює лише у Києві. Власником є Володимир Шаповалов. Йому також належить мережа алкомаркетів GoodWine. Власником мережі магазинів з морепродуктами Egersund Seafood також є киянин Павло Соловйов. У Києві є декілька таких магазинів. 

Вікторія Савіцька


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: То є Львів