У львівських кафе та ресторанах вимагатимуть ПЛР-тест або COVID-сертифікат

11.10.2021 18:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар
У Львові через стрімке збільшення хворих на коронавірус введуть нові обмеження: у відвідувачів закладів громадського харчування перевірятимуть наявність сертифіката про щеплення або негативного ПЛР-тесту, а учнів 5-11 класів з 18 жовтня відправлять на дистанційне навчання.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Сьогодні-завтра ми приймемо наступні рішення щодо бізнесу. Має бути обов’язкова вакцинація працівників закладів торгівлі, закладів харчування. Також ми плавно підходимо до цієї норми, яка є в багатьох європейських країнах: у відвідувачів закладів громадського харчування мають мати або сертифікат про вакцинацію, або довідку про негативний ПЛР-тест. Це не буде запроваджено у Львові в найближчі дні, бо рівень вакцинації значно менший, ніж в інших країнах. Станом на сьогодні десь третина населення нашого міста вже провакцинована», – зазначив Садовий.

Мер також наголосив, що за рішенням міської комісії ТЕБ і НС з 18 жовтня на тиждень дітей 5-11 класів відправляють на дистанційне навчання. Діти 1-4 класів продовжать ходити до школи, а малюки – до дитячих садочків. На час дистанційного навчання припиняється робота позашкілля.

«Потім буде тиждень осінніх канікул, тому загалом вийде десь два з половиною тижні для того, що розірвати хвилю захворюваності», - додав міський голова.

Через високий показник госпіталізації хворих COVID-19, 9 жовтня Львівщину віднесли до помаранчевого рівня зони епідемічної небезпеки, а також до списку потрапили Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області.

На ранок 11 жовтня у Львові та на Львівщині підтверджено 158433 випадки інфікування коронавірусом, з яких 4053 – летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 1494 ПЛР-тести. Відтак, 343 – позитивні, з них львів’ян – 80.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews