Володарями благодійного матчу за Кубок Львова стали Ветерани ФК «Карпат»

16.10.2021 15:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Напередодні матчу Україна – Боснія і Герцеговина на львівському стадіоні «Сокіл» відбувся благодійний матч «Кубок Львова».

В кубковому протистояні зійшлися вдруге команди: Ветерани ФК «Карпат» та Збірна журналістів України.

Головною метою цього матчу, що вже став доброю традицією, стала допомога дітям-сиротам займатися спортом.

Організатори матчу стали: Українська Асоціація футболу, Львівська асоціація футболу, Українська прем’єр-ліга, Інформаційне агентство «Центр новин», БФ «Розвиток футболу України».

Футбольне свято відбулося завдяки спонсорам матчу: Музейно-Культурному Комплексу «Львіварня» та українська девелоперська компанія «ENSO»

Інформаційними партнерами матчу стали: телеканали Прямий, 4 канал, Еспресо ТВ, програма Футбольний формат, видання FOOTBOOM, Sport ua, Реальний футбол, Kamp sport, 4 студія.

На матч завітали почесні гості: Андрій Павелко – Президент Української асоціації футболу, Вадим Костюченко – Перший Віце-Президент Української Асоціації футболу, Олександр Шевченко Президент   Федерації футболу Львівської області, Степан Юрчишин – Президент ФК «Карпати», Мирон Маркевич – легендарний український тренер та Антон Панасенко – директор маркетингу Carlsberg Ukraine.

Перед матчем Гімн України виконала поет, композитор, солістка вищої категорії  військового духового оркестру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана П.Сагайдачного. Засновниця Мистецької школи “ILkiv School”, відома українська співачка Маріанна Ільків.

У матчі за “Кубок Львова – 2021” ветерани ФК «Карпати» та Збірна журналістів зустрілись на футбольному полі втретє, в кубковому протистоянні вдруге. В 2018 році карпатівці поступилися збірній журналістів по пенальті.

Перший Віце-президент УАФ ВАдим Костюченко розповів, що футбол об’єднює в благодійному матчі легенд «Карпат» і легенд журналістики.

“Дякую усім командам, оскільки наш матч – це продовження добрих справ на підтримку наших дітей. На усіх футбольних аренах України перед матчами збірної ми граємо благодійні мачі, щоб привернути увагу до тієї ситуації, в якій опинились наші діти. Дякуємо організаторам і спонсорам, що ми разом з Вами виконали соціальну місію”, – відзначив Костюченко.

“Карпатівці” з першої хвилини матчу були налаштовані на реванш. Головний тренер Габор Вайда дав чітку настанову на гру – не програти.

З перших хвилин матчу майстри спорту показали “акулам пера” вищий клас, але перший гол забили журналісти. На 22 хвилині В’ячеслав Шевчук віддав гольову передачу на львівського колегу Олега Чуниса, який замкнув дальну в правий кут воріт.

Наприкінці другого тайму, головний тренер основного складу львівських “Карпат” Андрій Тлумак зрівняв рахунок.

Доля матчу вирішила серія післяматчевих пенальті.

Цього разу фортуна була на стороні Ветеранів “Карпат”, які володарями “Кубку Львова – 2021”.

А головною перемогою в благодійному матчі стали діти-сироти з центру підтримки дитини при ліцеї “Просвіта” та діти з «Будинку дитини №1» м.Львова, які отримали від організаторів та спонсорів матчу спортивні подарунки та можливість займатися футболом на професійному рівні.

Президент УАФ Андрій Павелко привітав “карпатівців” з перемогою, і побажав командам на футбольному полі, передавали нашій головній команді енергію, яку вони дарують дітям.

“Сьогоднішній матч показав, що наші ветерани і журналісти показують хороший клас. Команда журналістів у Львові – нашим легендарним “Карпатам” подарували свято. Вони зробили хороший аванс для майбутнього реваншу. А також не забуваємо про соціальну місію, бажаємо нашим юним вболівальникам,які завітали на матч добилися успіху, стали в майбутньому зірками українського футболу”, – відзначив Павелко.

Президент ЛАФ Олександр Шевченко відзначив, що дуже приємно, що легенди і журналісти щорічно грають футбол.

“Наша робота полягає в тому, щоб розвивати та популяризувати цей вид спорту. Команди своїм прикладом показали дітям, що не потрібно сидіти за комп’ютером, а виходити на поле, і розвивати здоровий шлях до успіху”, – вважає Шевченко.

Ветерани ФК«Карпати» Львів – Збірна журналістів України – 1:1 (4:3)

Ветерани ФК«Карпати» Львів: Богдан Маркевич, Стронціцький Богдан, Тлумак Андрій, Сапуга Андрій, Гринишин Ярослав, Войтович Юрій, Петрівський Тарас Саулевича  Анатолій, Шеремета Володимир, Уштан Володимир, Покладок Андрій Павліш Тарас, Гурка Михайло, Толочко Роман, Луцишин Михайло, Вільчинський Володимир, Вовчук Любомир, Танасюк Сергій, Лаба Роман, Рацький Володимир, Грінер Андрій, Михайлів Євген, Лихачов Геннадій, Поточняк Ростислав, Вайда Габор – головний тренер команди, Юрчишин Степан – президент команди.

Збірна журналістів України: В’ячеслав Шевчук, ІА «Центр новин», Вадим Дробашко, ІА Центр новин,  Євген Кузьменко, канал Футбол, Олександр Пузик, Футбол ua, Юрій Каштанов, Суспільне ТВ, Олександр Сирцов 4 студія, Олександр Заря, Футбум, Олександр Ващук, Олег Ящук Еспресо ТВ, Ігор Бондаренко, Динамо ТВ, Богдан Пастернак, Камп спорт, Всеволод Дробашко, ІА “Центр новин”, Дмитро Шиянов, Роман Куплевицький, 2+2, Євген Юдик, Новини Закарпаття, Василь Блишинець, Українська нація, Андрій Волковинський, Футбул форр.Віталій Кулачковський 24 канал, Юрій Лаврін, 24 канал,  Максим Качурівський, Експрес газета, Олег Чунис, Асоціація футзалу Львова, Ігор Воробій, Галицька здоба,  Богдан Тимовчак, канал НТА.

Ольга Витак – Президент Збірної журналістів України, головний тренер команди

Головний арбітр – Сергій Валенко

Асистенти – Анатолій Валенко, Степан-Андрій Гой.

Директор маркетингу Carlsberg Ukraine Антон Панасенко заявив, що «Львіварня», яка виступила спонсором матчу з приємністю підтримує такі матчі.

“Ми виступаємо за розвиток футболу, зокрема Ветеранського футболу. Приємно, що такі матчі об’єднюють між собою зірок та журналістів. Ми сподіваємося, що це тільки початок футбольних заходів і очікуємо позитивних результатів на матчах збірної України», – відзначив Панасенко.

Крім того, шеф-редактор ІА “Центр новин” Ольга Витак передала вітання і комплекти професійної форми дітям-сиротам від Раміля Мехтієва виконавчого директора ENSO, девелоперської компанії, яка виступила спонсором благодійного матчу.

“Такі матчі вже стали хорошою футбольною традицією – об’єднувати між собою зірок українського футболу і журналістів заради благородної мети – допомагати дітям займатися спортом. У кожної з команд дуже сильний рівень підготовки, бажаю журналістам наступного року перемогти, а нашим дітям стати сильними і  вирости майбутніми зірками українського футболу”, – відзначив Раміль Мехтієв.

По завершенні відбулося нагородження учасників матчу в номінаціях:

Найкращий гравець став – Андрій Тлумак

Найкращий захисник – Володимир Шеремета

Найкращий півзахисник – Вячеслав Шевчук

Найкращий воротар – Юрій Каштанов


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews