5 цікавих фактів про Львів, які повинен знати кожен мешканець міста

28.10.2021 09:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Львів - старовинне та історичне місто, яке вабить своєю атмосферою туристів і надихає місцевих жителів. Як будь-яке місто Львів має деякі особливості, про які знають не всі.

Новини.Live, відкриє вам 5 цікавих фактів про Львів. 

Топ- 5 цікавих фактів про Львів

Львів – місто музики

Саме тут було створено легендарний рок-гурт сучасної України – Океан Ельзи. Звідси розпочинали свою музичну діяльність гурти Скрябін, Плач Єремії, Брати Гадюкіни, Руслана Лижичко та інші.

Львів – найбільше музейне місто України

Тут зосереджено понад 60 музеїв різної тематики та епохи.

Кожен п’ятий у Львові - студент

У місті налічується близько 170 тис. студентів. А також 26 університетів. Найбільшими є ЛНУ імені Івана Франка та "Львівська Політехніка".

Спецефекти для Голлівуду замовляють у Львові

Такі популярні голлівудські фільми, як "Гаррі Поттер", "Халк", "Спайдермен", отримали своє програмне забезпечення у Львові. Львівські IT-спеціалісти працюють на замовлення голлівудської кіноіндустрії вже 10 рік поспіль.

У Львові рівнозначно з водою п’ють каву і пиво

Це є народне дослідження. Та, аби це довести, Львів'яни заснували поки що єдині в Україні Музей Пивоваріння та Кавову Копальню.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews