У Львові для дошкільників проводитимуть заняття з сексуального виховання

24.11.2021 21:05   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Львівський Новинар

У 10 дитсадках Львова проводитимуть заняття з сексуального виховання. Перед цим педагогів навчатимуть, як правильно проводити уроки. Від вересня такі заняття в межах пілотного проєкту відбуваються у чотирьох садках. Про те, чому важливо проводити такі уроки дітям, Суспільному розповіла керівниця дослідницької агенції Мар'яна Малачинська.

Перед заняттями для педагогів та психологів провели відповідне навчання.

"Взяли різні категорії педагогічних керівників, не лише керівників, але й практичних психологів, соціальних педагогів і вихователів, з якими провели відповідне навчання. І на сьогодні маємо 4 такі садочки. Зараз ми формуємо нову групу. Паралельно ми напрацьовуємо навчальні програми для вчителів початкової школи та старшої школи в рамках навчальної програми "Основи здоров’я", — каже заступниця міського голови з питань гуманітарної політики Галина Слічна.

Такі заняття є важливими для того, щоб убезпечити дітей від сексуального насильства та спонукати їх розповідати про травматичний досвід. За результатами першого в Україні дослідження про сексуальне насилля, кожна четверта дитина в країні є жертвою насильства у різних формах, каже керівниця дослідницької агенції Мар'яна Малачинська.

"Це дослідження серед дорослих, з приводу їхнього досвіду в дитинстві. І в ході дослідження ми акцентували увагу на досвід людини, а також уявлення. 4% зазначили, що в дитинстві вони були жертвами сексуального насилля, 13% розповіли, що мають негативні емоції, пов’язані з сексом, що може свідчити про певний травматичний досвід. І 24 відсотки — що були жертвами сексуального насилля в ширшому розумінні", — каже Мар'яна Малачинська.

Заняття у садочках стартують взимку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне