Чого чекати від ринку нерухомості?

19.01.2022 14:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Ціни на ринку нерухомості змінюються кожен місяць, забудовники підняли вартість квадратного метра в середньому  на 1.5% . У Львові спостерігається діапазон цін від 900 до 1200 доларів США за квадратний метр.  Як зазначають експерти ринку нерухомості  на даний момент виявлено спад активності попиту на нерухомість, можливо причиною цьому є локдаун. Тому актуальні пропозиції та ціни на продаж квартир Львів без посередників можна переглянути на сайті Дом.Ріа Там розміщують вигідні пропозицій від найдешевшого до найдорожчого варіанту нерухомості.

Але за прогнозами забудовників найближчим часом  на первинному  ринку ціни на житло будуть підніматися, а відповідно збільшиться ціна і на вторинному ринку, так як зросте попит. Причиною цьому стане  значне подорожчання будівельних матеріалів. Так, метал з початку року став дорожче у 2-2,5 рази, деревина подорожчала в 4 рази. Загалом виросли в ціні практично всі основні матеріали для будівництва і ремонту. До того ж, більшість виробників будматеріалів використовують у їх виробництві газ, ціна на який зросла, а також інфляція та попит який зараз тримається на карантинному рівні. Звичайно свої зміни внесуть і дії влади щодо стимулювання та відновлення малопрцентної іпотеки на житло. Також вплине, на бажання швидко придбати житло, рішення з обкладання додатковими податками на покупку нерухомості. Статистика прогнозує, що такі фактори призведуть до подорожчання квартир на 15-20%.

Сезон зростання цін на житло

З початком активного сезону слід очікувати на значне зростання цін на нерухомість.  З квітня до червня вартість квадратного метра Львова та інших великих міст зростає в середньому на 7%.  

За прогнозами спеціалістів  (агенств нерухомості), зростання цін прогнозується в новобудовах на етапі будівництва найбільш затребуваних сегментів - в основному будинки комфорт-класу, об'єкти нових форматів (комфорт+) та ЖК бізнес-класу.

При цьому вартість житла економ-класу на 90% збудованих об'єктів залишиться практично незмінною: зростання цін не перевищуватиме 2%.  Але на вторинному ринку середнє зростання цін у Львові та інших містах можуть становити до 5% для квартир з невеликою площею 30-45 квадратних метрів.

Загалом з початком року попит на вторинний ринок житла у найбільших містах України зосереджується переважно на виборі невеликих квартир радянського будівництва.  У цьому напрямку можливе невелике підвищення цін у першій половині 2022 року.

Також експерти стверджують, що до середини весни поточного року цінова політика на вторинному ринку міст мільйонників буде стабільною – коливання цін на квадратний метр не перевищуватиме 1%.  Усі коливання ціни на житло залежить від попиту. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews