Виставка «СУВОЇ» у «Львіварні» об’єднує минуле і сучасне мистецтво

27.01.2022 12:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

До кінця лютого в музейно-культурному комплексі «Львіварня» проходить персональна виставка талановитої луцької художниці Катерини Ганейчук. Експозиція називається «Сувої». На ній представлено як відомі, так і нові роботи майстрині у стилі сучасного українського мистецтва. 

Катерина Ганейчук вміло поєднує сучасні тенденції і творче надбання наших предків, використовуючи їхні методи розпису. Виставка «Сувої» складається із полотен, розписаних за допомогою стародавньої національної техніки — вибійки. Катерина Ганейчук працює з нею близько восьми років. Цікаво, що вона створює візерунки саме картоплею. Вирізає з неї певний орнамент, розфарбовує і залишає ним відбиток на полотні — лише на домотканому. У роботі художниця орієнтується на концептуалізм та автентичність.

«Мені подобається, коли я беру в руки сувій домотканого полотна. Його міліметр за міліметром вручну ткала жінка, вона працювала з ним місяцями. Домашнє полотно неможливо випустити з рук, його хочеться прикладати, тримати, нюхати», – розповідає художниця.

Готовий сувій занурюється у річку. За словами майстрині, так вона ніби оживляє його і випускає до людей – у формі екологічно чистого мистецтва і з повагою до надбання пращурів.

Мистецько-культурний комплекс «Львіварня» компанії Carlsberg Ukraine є відомою артплатформою для культурного розвитку міста, яка завжди підтримує яскравих українських митців та допомагає світу побачити їхні роботи. 

Музей чекає на відвідувачів щодня за адресою вул. Клепарівська, 18. Режим роботи: 10:00–19:00. Вхід дозволено після пред’явлення діючого сертифіката про вакцинацію, негативного результату ПЛР-тесту або сертифіката про одужання від коронавірусу.

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews