Перед львівською мерією підняли прапор кримських татар

18.05.2022 14:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар
На флагштоку перед львівською міською радою підняли прапор кримських татар, вшанувавши пам’ять жертв депортації комуністичним тоталітарним режимом.

Такі львівські новини повідомила пресслужба міської ради, передає Укрінформ.

«78 років тому радянська влада почала депортацію кримських татар з Криму. Загалом з півострова було виселено більше 200 тисяч людей. Вісім років тому Росія окупувала Крим і продовжила репресії. Але сьогодні кримськотатарська тамга майорить над Львовом. І цей стяг ще обов’язково побачать у звільненому Сімферополі. Росія впаде! Ми обов’язково повернемось до українському Криму», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Також сьогодні у Центрі Довженка, о 19.00 год, відбудеться арт-акція Open Sky. Ця акція є частиною великого проєкту Кримського дому у Львові, в якому митці та мисткині відображають події в Україні, щоб зафіксувати, донести і показати світові трагедію та боротьбу українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, злочини, які чинить російська федерація на території України, зокрема, у Криму, мають тривалу тяглість. Кримських татар уже не саджають в товарні вагони, але створюють такі умови, за яких вони змушені тікати зі своєї історичної батьківщини.

Щороку 18 травня відзначається День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. В цей день у 1944 році, відповідно до таємної постанови Державного комітету оборони № 5859-сс «Про кримських татар», підписаною сталіним, розпочалася спецоперація військ НКВД з метою звільнення Кримського півострова від корінного населення.

У 2015 році Верховна Рада України визнала справжнім геноцидом примусове виселення кримських татар з півострова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews