«Ні російській музиці!»: перевірка закладів у Львові (Відео)

26.05.2022 18:16   Джерело: Правда ТУТ
Опубліковано : Львівський Новинар
Працівники закладів громадського харчування кажуть: від російського культурного продукту відмовились вже давно.

Відпочинок без російської музики. У Львові посадовці обласної військової держадміністрації перевірили, чи дотримуються ресторани і кафе заборони на використання російського культурного продукту. Від початку дії мораторію російської музики в закладах громадського харчування місті Лева майже не чути. 

Мова, культура українська національна – це є зброя. І так воно й є, бо ми маємо певні наслідки того, що було панування та засилля російськомовної музики і російськомовної культури. Я не проти, ні в якому разі не проти російськомовної, просто є певні часи і певні обставини. І дуже сподіваюсь, що рано чи пізно і російська культура, яка теж є культура, стане, скажем так прийнятною.

Кожному своє. Кожен слухає, що він хоче. Але тут, у Львові мені подобається чути тільки українське, ну якось підбадьорює.

Бажано було би дійсно, щоби українського контенту було більше. Російський може бути взагалі відсутній спокійно. Ну і хто, що любить там, решта вже для душі.

Працівники закладів громадського харчування кажуть: від російського культурного  продукту відмовились вже давно.

Російської музики в нас немає. І я вважаю, що це є не дуже правильно, адже в нас йде війна, вживати зараз , підтримувати зараз російські пісні, російську культуру - це не є таким актуальним. І потрібно переходити на українську і це потрібно було зробити вже давно, - каже Анастасія, адміністраторка кафе.

Ми не використовуємо ніякої російської музики. Але мені подобається ця тенденція, що відбувається взагалі в Україні, що зараз дуже багато саме ресторанів, підприємців і інших просто відмовляються від цього. Це дуже добре насправді, - розказує Богдан, працівник ресторану.

У Львівській ОВА стверджують: заклади громадського харчування активно відмовляються від  російської музики, адже люди розуміють, що мові окупанта на нашій землі не місце.

Багато активістів, які з нами проводили такі акції, вони зараз воюють на Сході. І вони зараз досить часто задають таке питання не тільки собі, а й всім: Скільки має ще бути вбито рускіми українців, щоб наші люди зрозуміли, що такої мови не має бути на території нашої країни, - Юрій Горун, заступник директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської  ОВА.

За словами посадовця, на Львівщині й надалі перевірятимуть заклади громадського харчування на відмову від російськомовного продукту й співпрацюватимуть із іншими областями, щоб підтримати цю ініціативу.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правда ТУТ