На Львівщині священник УПЦ МП виніс з церкви ікони та дзвони (Відео)

27.05.2022 21:15   Джерело: lviv.media
Опубліковано : Львівський Новинар

У Дрогобичі після заборони діяльності УПЦ МП в місті, священник вивіз з храму весь церковний інвентар. Про це повідомив заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

 

Зокрема раніше Дрогобицька міська рада заборонила московський патріархат в місті, а приміщення церкви святого Іова Почаївського.

Однак настоятелі, перед тим як покинути храм, вирішили вивезти з нього іконостас, ікони та дзвони, які були куплені за кошти громади.

“На одну українську церкву стало більше. Правда спустошену. “батюшка” готувався до відходу, прибрав усе що було придбане за кошти громади, іконостас, ікони, та навіть дзвони. Але нехай, ми все самі відновимо та відбудуємо!”, – зазначив Андрій Ковч.

Зазначимо, священнослужителі церкви московського патріархату відмовлялися добровільно переходити в підпорядкування Православної Церкви України, навіть попри те, що їм на це дали достатньо часу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: lviv.media