Літні табори для дітей на Львівщині: де працюватимуть та як туди потрапити

10.06.2022 15:16   Джерело: Дрогобич.City
Опубліковано : Львівський Новинар

Цьогоріч через війну в Дрогобичі можуть не працювати шкільні денні табори. Наразі централізовано управління освіти не видає наказу про їх роботу, але це може бути ініціативою шкіл. Редакція Дрогобич.City дізнавались, які денні табори функціонуватимуть цього літа в нашому місті.

Чи запрацюють шкільні денні табори

Шкільні літні табори, якщо й діятимуть у місті, то лише в серпні.

— Триває воєнний стан й ми не можемо вносити розпорядження щодо діяльності пришкільних літніх таборів. Директори шкіл та вчителі з 20 червня йдуть у відпустку відповідно до чинних норм та законів. Наразі немає чіткої інформації, це буде відпустка 24 дні чи 56. Можливо, в серпні, якщо відпустка буде короткою, буде переглянуте це питання, але поки що шкільні табори є ініціативою виключно шкіл й у місті таке рішення погодила лише Гімназія імені Євгена Коновальця, — повідомила заступниця керівника відділу освіти Дрогобицької міської ради Ольга Олексюк.

У гімназії денний шкільний табір функціонує лише для учнів закладу. Педагоги планують для дітей активності та розваги на день. Табір діє з 10.00 до 13.00 для учнів 1 - 6 класів. Перебування в таборі безоплатне, харчування немає, тож батьки дають перекуси дітям.

— Ми поспілкувались з батьками і розуміємо, що певну частину дня діти такого віку мають бути під наглядом, тож вирішили піти назустріч батькам та організували такий табір і цьогоріч. Він діятиме до 20 червня, а вже потім ми йдемо у відпустки. Чи буде табір у серпні, вирішимо вже після завершення відпусток, — розповіла директорка закладу Наталія Харитонова.

Дитячі табори при церквах та благодійних організаціях

Також існують літні табори при благодійному фонді “Карітас”. Тут у Центрі "Разом сильніші" займаються з дітьми протягом року та вже знають, що робити у разі повітряних тривог.

Наразі набирають невеликі групи на табір денного перебування, де ділять дітей за віком. Наприклад, з 14 червня відвідуватимуть денний табір діти 7-9 років. Потім будуть залучені діти 9-12 років. Одна зміна у літньому таборі триватиме 8-10 днів. З дітьми займаються психологи-педагоги. Відвідування безоплатне, але приймаються благодійні внески за харчування дітей у кафе "Витанія". Якщо родина не має коштів на компенсацію обідів, батьки можуть долучитись до справ “Карітасу”, як волонтери.

Наразі групи на червень-липень набрані. Але можна записатись на серпень за телефоном 096 670 22 89.

Також при храмі Вознесіння Господнього Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ для дітей парафіян у липні діятиме денний літній табір. Він триватиме лише 5 днів. Як зазначив священник храму Богдан Лехович, тут планують організувати для дітей парафіян табір, але не на тривалий термін.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дрогобич.City