Галузі економіки на Львівщині: де найбільше вакансій і з якою зарплатою

15.06.2022 15:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

На початку червня цього року Львівська обласна служба зайнятості оперувала інформацією про наявність 3,5 тис. вільних робочих місць і вакантних посад.

Про це інформує відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості, пише Dailylviv.com.

За галузями економіки третина пропозицій працевлаштування залишалася на підприємствах переробної промисловості. Понад півтисячі вакансій налічувалося у закладах гуртової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів. Майже триста вільних місць праці – у сфері транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрськоїдіяльності, стільки ж – в установах державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування. На п’ятій сходинці за кількістю вільних місць праці – опинилися фірми, що займаються постачанням електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, їм бракувало 270 працівників. Понад 150 потенційних співробітників шукали установи охорони здоров’я та надання соціальної допомоги.

Аналіз пропонованих працедавцями заробітних плат засвідчив, що у перші дні літа найвищу середню винагороду – 13,1 тис. грн – пропонували установи, що спеціалізуються на професійній, науковій та технічній діяльності.

Майже 13,0 тис. грн готові платити потенційним працівникам компанії, що займаються водопостачанням, каналізацією та поводженням з відходами. У галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря середній розмір зарплати становив 12,4 тис. грн, дещо менший середній заробіток – понад 10,4 тис. грн – задекларований у сільському, лісовому та рибному господарствах.

Загалом станом на 01.06.2022 року середній розмір заробітної плати, зазначений працедавцями в актуальних вакансіях, становив 9,5 тис. грн, що на 1,3 тис. грн більше, аніж було станом на аналогічну дату торік.

За професіями найбільше на Львівщині бракує швачок, водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів, поліцейських та операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews