На Львівщині змії відправили в реанімацію двох дітей

27.06.2022 09:11   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Львівський Новинар

На Львівщині – нові жертви плазунів. За добу змії покусали відразу трьох людей, двоє із них – діти. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС Львівщини.

У суботу, 25 червня, в реанімацію Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру поступила 16-річна львів’янка, яку змія вкусила у праву ногу. Її стан оцінюють як задовільний.

Того ж дня до місцевої лікарні у Сколе потрапив і 27-річний львів’янин. Його змія вкусила у палець лівої руки. Чоловіка у стані середньої важкості лікують у реанімації.

Згодом у ту ж Сколівську центральну райлікарню доставили 10-річного хлопчика. Маленького сколівчанина змія вкусила у праву стопу. Наразі він перебуває у середньому стані важкості.

Зазначимо, що найпоширенішою отруйною змією на території Львівщини є гадюка звичайна. Її забарвлення є мінливим – від світло-сірого до мідно-червоного та чорного з темним ромбічним малюнком на спині.

Місцями проживання гадюки є узлісся, лісові галявини, лісосмуги, порослі чагарником яри і балки, степові схили з чагарниками. У сонячний день вона полюбляє вигріватися на стежці, на пнях. Тому зі змією можна зустрітися під час відпочинку на природі, походу в ліс, на сінокосі та навіть під час роботи на присадибній ділянці.

Львівщина зазвичай є лідером серед регіонів, де люди найбільше страждають від укусів змій. За активний торішній сезон плазуни покусали більше трьох десятків людей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал