Заразився небезпечною інфекцією: на Львівщині чоловік потрапив у реанімацію після того, як покупався у ставку

14.08.2022 18:10   Джерело: lviv.media
Опубліковано : Львівський Новинар

На Львівщині ще один чоловік заразився лептоспірозом після того, як покупався у місцевому ставку. Його в стані середньої важкості зі скаргами на загальну слабкість, підвищену температуру тіла, в’ялість, біль у м’язах госпіталізували в реанімаційне відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Цьогоріч в області зареєстровано 7 випадків захворювання лептоспірозом, з них 3 серед мешканців Львова.

“За даними ДУ “Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” протягом останнього періоду в області спостерігається нестійка епідемічна ситуація з лептоспірозу. Така ситуація пов´язана із високою чисельністю сірих щурів та інших гризунів в населених пунктах, непроведенням суцільної дератизації, зменшенням обсягів дератизаційних заходів, особливо на об’єктах підвищеного епідризику”, — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, симптоми лептоспірозу: висока температура, головний біль, озноб, біль у м’язах, нудота, блювота та діарея, пожовтіння шкіри та жовтушність склер, висипання на шкірі, крововиливи в сітківку ока, зменшення кількості сечі, кашель.

Характерною ознакою захворювання є біль у литкових м’язах, попереку. Іноді хворі не можуть не тільки ходити, а й триматися на ногах.

Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, легень, серцево-судинної та нервової систем, менінгіту (запалення оболонки головного та спинного мозку), печінкової недостатності, геморагічного синдрому та навіть смерті. Тому дуже важлива своєчасна госпіталізація і лікування хворого на лептоспіроз.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині двоє чоловіків потрапили до лікарні з лептоспірозом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: lviv.media