Обвал будинку у центрі Львова: мер повідомив про перші висновки

26.08.2022 16:26   Джерело: ТСН.ua
Опубліковано : Львівський Новинар

У центрі Львова посеред ночі обвалився житловий будинок, який є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Стали відомі нові подробиці обвалу будинку у Львові.

Як повідомив в коментарі ТСН.ua міський голова Львова Андрій Садовий, станом на зараз відомо, що обвал стався внаслідок проведення робіт в сусідньому приміщенні.

"Висновок є наступним: проводились ремонтні роботи в сусідньому приміщенні. Як результат проведення цих ремонтних робіт – обвал стіни. Звичайно, комісія вивчить більш детально цю інформацію. Постраждалих немає, тому що люди почули шум, викликали поліцію. Всі люди вночі вийшли з будинку, всім ми надали допомогу. Потім стався обвал", - сказав мер.

На запитання про подальшу долю будинку Андрій Садовий відповів нам так: "Я би дуже хотів, щоб була доведена вина тих людей, які проводили ремонтні роботи, щоб вони взяли відповідальність, щоб відбудували всі зруйновані приміщення. Це було би логічним, якщо вони є порядні чесні люди".

За словами Садового, міська влада підтримує контакт зі всіма мешканцями постраждалого будинку.

"Ми все маємо відпрацьований механізм, через Львів пройшли 5 мільйонів людей, всім надали прихисток, всім допомогли", - резюмував міський голова.

Своєю чергою, в обласному управлінні ДСНС нам повідомили, як все починалось.

"О 00:15 надійшов дзвінок на лінію 101 про те, що мешканка однієї з квартир чує потріскування і в ванній кімнаті просіли двері та не відчиняються. На місце події була направлена наша мобільна група. Була проведена евакуація мешканців і буквально через пів години стався обвал. Вдалось уникнути загибелі людей. Будинок старий, є пам’яткою архітектури місцевого значення", - повідомив нам речник управління Віталій Туровцев.

Нагадаємо, у Львові на проспекті Свободи, 23 посеред ночі зруйнувався триповерховий житловий будинок. У ньому перебувало 12 людей, серед них - 4-річна дитина. Мешканців будинку рятувальники евакуювали перед масштабним обвалом, тому ніхто не постраждав. Відомо, що зруйнувалися три квартири: одна повністю, дві - частково. Також повністю зруйновано два нежитлові приміщення загальною площею 80 квадратних метрів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТСН.ua