За вбивство людини - сяде на 8 років за ґрати та заплатить 1,5 млн грн

09.09.2022 21:25   Джерело: lviv.media
Опубліковано : Львівський Новинар

Дрогобицький районний суд Львiвської областi посадив на 8 рокiв за ґрати чоловiка, який самостiйно виготовив вогнепальну зброю у пiдвалi та вбив нею людину.

Про це Lviv.Media дiзналось iз матерiалiв справи № 442/2998/22.

Iнцидент стався у березнi 2022 року у лiсосмузi неподалiк ставу, що на територiї села Верхнi Гаї Дрогобицького району. Мiсцевий мешканець, перебуваючи у станi алкогольного сп’янiння, здiйснив у чоловiка пострiл iз саморобної рушницi 12-го калiбру.

Потерпiлий отримав вогнепальне поранення передньої частини грудної клiтки та помер на мiсцi подiї. Пiсля скоєного зловмисник вiдтягнув тiло чоловiка та кинув його у став.

Також судом встановлено, що обвинувачений виготовив вогнепальну зброю ще у 2013 роцi. Вже у 2015 роцi, перебуваючи на службi у ЗСУ та пiд час участi у проведеннi антитерористичної операцiї на Донеччинi, чоловiк привласнив знайденi боєприпаси, а саме: до гвинтiвок, кулеметiв, автоматiв Калашникова тощо.

“Будучи допитаним у ходi судового розгляду, обвинувачений винуватим себе у вчиненнi iнкримiнованого йому кримiнального правопорушення визнав повнiстю, у вчиненому щиро кається i прохає суворо не карати. Пояснив, що дiйсно виготовив самостiйно та зберiгав саморобну рушницю у себе вдома. Боєприпаси привiз iз зони АТО i також їх зберiгав без належного дозволу. Щодо вчиненого вбивства, то щиро розкаюється, пояснив, що перебував в станi алкогольного сп`янiння, i як так сталось, сам не розумiє”, — йдеться у судовому вироку.

Дрогобицький районний суд визнав чоловiка винним у вчиненнi злочинiв, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263-1 i ч. 1 ст. 263 КК України, та призначив йому покарання у видi позбавлення волi на строк до 8 рокiв iз компенсацiєю моральної шкоди, ймовiрно, родичам вбитого в сумi 1,5 млн гривень.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: lviv.media