Львівська 103-тя бригада ТрО отримала бойовий прапор

03.10.2022 08:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

У п'ятницю, 30 вересня, 103-та окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних Сил України отримала бойовий прапор.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці бригади, передає "Еспресо.Захід".

"Це заслуга усіх військовослужбовців бригади. Чоловіків та жінок, які в лютому полишили свої сім’ї, свої домівки і взяли до рук зброю, щоб боронити країну. Вони вчились на ходу, опановували військові спеціальності, тренувались у поводженні зі зброєю у дуже стислі терміни, адже ворог не чекав, захоплюючи все нові і нові українські міста та села", зазначив командир бригади полковник Валерій Курко, який отримав прапор від імені 103-ї ТрО.

За його словами, 103-та бригада зараз нарівні з іншими підрозділами ЗСУ успішно виконує бойове завдання на Сході України.

"Можу з гордістю сказати, що ми робимо свій відчутний внесок в загальну перемогу над окупантами. І я впевнений, що повернемось до рідних домівок з перемогою, гордо несучи свій бойовий прапор!" - додав Курко.

Бойове знамено тероборонівцям вручив командувач Сил Територіальної оборони генерал-майор Ігор Танцюра. А освятив його військовий капелан Православної Церкви України протоієрей Сергій Дмитрієв.

Фото: 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних сил України

Довідково. Бойовий прапор бригади – почесне знамено, яке вручають підрозділам збройних сил України від імені президента України. Це визнання бойових заслуг військоої частини. Він є символом частини, завжди має знаходитись зі своєю військовою частиною, а на полі бою — в районі бойових дій, в яких частина бере участь.

103-та окрема бригада Сил територіальної оборони Регіонального управління Сил територіальної оборони з квітня 2022 року виконує бойове завдання по обороні держави від агресора на території Донецької області. Військовослужбовці бригади утримують визначену лінію оборони, не даючи можливості окупантам проводити наступ. Бійці бригади звільнили та взяли під контроль ряд населених пунктів Донецької області. Сьогодні бригада продовжує звільняти Україну від російських загарбників.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews