У Львові збудують новий комунальний ринок замість "Любінського сяйва"

24.10.2022 21:25   Джерело: zahid.espreso.tv
Опубліковано : Львівський Новинар

24 жовтня виконком Львівської міської ради видав відповідні містобудівні умови на будівництво ринку на перетині вулиць Петлюри та Садової.

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

"Крок за кроком – рухаємось у напрямку побудови комунального ринку у Львові. Місто за цивілізовану торгівлю, а от безлад і невпорядкованість будемо залишати в минулому. Мова про нову будівлю для комунального ринку. Її будемо зводити на вул. Петлюри – вул. Садовій. І саме сюди по завершенні будівництва переїдуть зокрема і підприємці з ринку  "Любінське сяйво", – повідомив Любомир Зубач. – Міська рада зацікавлена впорядкувати торгівлю на міських вулицях і зорганізувати для підприємців гарні умови праці, всі потрібні комунікації. Послідовно працюємо в цьому напрямку".

За словами заступника міського голови, ділянку під будівництво почали готувати ще кілька місяців тому: забрали незаконні парковки та точки збору макулатури і металобрухту, демонтували МАФи.

Виконком Львівської міської ради видав містобудівні умови і обмеження на будівництво ринку  КП "Агенція ресурсів". Саме це комунальне підприємство є замовником будівництва.

"Хочу наголосити: міська рада тісно співпрацює з торгівцями "Любінського сяйва". Власне, в такій співпраці і підкоригували первісний проєкт. За наполяганням підприємців до торгових площ у майбутній будівлі передбачили приміщення для адміністрації ринку та лабораторії. Слушно й конструктивно. Будівля, паркомісця, благоустрій – усе передбачаємо.Натомість на місці, звідки в майбутньому виїдуть торгівці, облаштуємо громадський простір", – додав Зубач.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zahid.espreso.tv