Львівщину очікує найскладніша зима

19.11.2022 18:07   Джерело: galinfo.com.ua
Опубліковано : Львівський Новинар

В умовах обмеженого електропостачання одним зі способів подолання кризових ситуацій буде розгортання пунктів обігріву.

Про це повідомили у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА. 

Як зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик під час наради щодо проходження опалювального сезону 2022/23 років, ворог продовжує атакувати об’єкти критичної інфраструктури, зокрема енергетики. Так, після нещодавніх ракетних ударів без електропостачання залишились приблизно 2 млн мешканців області. 

З огляду на це і наближення опалювального сезону, область має бути готова до можливих критичних ситуацій при відсутності електро- та теплопостачання.

Одним зі способів подолання кризових ситуацій буде розгортання пунктів обігріву. 

Андрій Годик наголосив, що пункти обігріву мають виконувати одночасно декілька функцій. Зокрема – укриття, обігрів, доступ до інтернету, при необхідності одержання першої домедичної допомоги. Проте, станом на сьогодні, органи місцевого самоврядування, укомплектували пункти обігріву недостатньо.

Також, керівникам громад та районів доручили невідкладно забезпечити паливно-мастильними матеріалами та генераторами об’єкти, які забезпечать роботу житлово-комунальної сфери в умовах обмеженого енергопостачання та пунктів обігріву.

Зазначимо, як писало Гал-інфо, наприкінці жовтня органи місцевого самоврядування подали понад 400 локацій, які можна використовувати для стаціонарних пунктів обігріву на Львівщині.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galinfo.com.ua