Лікарні Львова готують до можливого блекауту

08.12.2022 09:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В лікарнях найбільшою проблемою є подача тепла.

Як розповів керівник управління майном спільної власності Львівської ОВА,  Андрій Білоус, лікарня "Охмадит" та госпіталь ветеранів у Винниках будуть забезпечені теплом, адже котельні працюватимуть за допомогою генераторів. 

За інформацією посадовця, практично всі комунальні заклади забезпечені генераторами, однак потужності приладів не завжди може вистачити для роботи обладнання.

“Лише в останні два тижні ми отримали спонсорську допомогу – 30 генераторів, щоправда, не надто потужних. Ними забезпечили психоневрологічні та дитячі інтернати. З потужними генераторами ситуація складніша – їх важко знайти, – каже Андрій Білоус. – Спонсори подарували потужний генератор обласній психіатричній лікарні, відповідно той, що був у них, передамо іншим закладам”.

Також відомо, що Львівська обласна психіатрична лікарня має власну котельню, яка працює на дровах. На альтернативне паливо заклад перейшов ще кілька років тому, аби економити на рахунках за енергоносії.

“Проблема є з тими закладами, які мають центральне опалення від міської ТЕС. Якщо немає електрики, ТЕС не працює, тому наразі думаємо, як забезпечити теплопостачання у таких закладах за тривалої відсутності електрики, – каже Андрій Білоус. – Ті заклади, що мають котельні на своїй території, у кращій ситуації, бо ми зможемо запускати ці котельні власними силами. Наприклад, на території “Охматдиту” є своя котельня, хоча вона обслуговується міським теплоенерго. Ми її забезпечимо генератором (там достатньо не надто потужного), і вона зможе подавати тепло у лікарню. Госпіталь ветеранів у Винниках також має котельню на своїй території, має генератор і запас пального на 15 годин. Крім того, в них є угода з постачальником, що за потреби він їм довозитиме пальне. Складніша ситуація із Західноукраїнським дитячим спеціалізованим медичним центром. Ця дитяча лікарня має централізоване і повністю залежить від теплоенерго. Ми наразі думаємо, як розв’язати цю проблему. У них потужний генератор і мають законтрактоване паливо на цілу зиму, але для опалення цього не достатньо”.

Не краща ситуація і з геріатричним пансіонатам. Там є два дизельні генератори – один на 50 Вт, інший на 100 Вт, і запас пального на два місяці. Але в них лише центральне опалення і немає своєї котельні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews