Мер Львова передав Папі Римському хрест, «поранений» осколком російської ракети

08.12.2022 10:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Переданий дерев’яний хрест є символом перемоги добра і правди.

Під час загальної аудієнції в залі Павла VI у Ватикані міський голова Львова Андрій Садовий вручив Папі Франциску особливий подарунок – дерев’яний хрест із осколком російської ракети, вийнятої з тіла пораненої українки.
 
Рука Папа Франциска зі зворушенням торкається шматка металу, поміщеного на простому дерев’яному хресті, пише Vatican News.
 

"Це уособлює усіх "розіп’ятих", що страждають і вмирають в Україні під час збройної агресії росіян. Про це Садовий заявив у Telegram. Передаючи символ Папі римському Франциску, міський голова Львова наголосив, що хрест “поранений”, але незламний. “Цей осколок витягнули з тринадцятирічної дівчинки Насті. Папа про це знає. Думаю, кожен дуже чітко зрозумів символізм, — зауважив Садовий. — Глава католицької церкви благословив хрест, і тепер він подорожуватиме церквами по світу, щоб закликати всіх вірних молитись за Україну”. Водночас ще один такий хрест залишиться в Папи Римського, щоб кожного дня нагадувати про ціну, яку платять українці за правду та свободу".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews