У Львові та області лунає повітряна тривога: яка ситуація внаслідок ракетної атаки?

31.12.2022 15:26   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Повітряна тривога триває по всій Україні.

У Львівській області у суботу, 31 грудня, оголосили повітряну тривогу. Про небезпеку сповістили о 13:05. Станом на 15:20 повітряна тривога триває по всій території України.

Внаслідок масованої російської ракетної атаки 31 грудня у Києві, попередньо, одна людина загинула. Поранені є у столиці та в інших регіонах країни.

Про це повідомила місцева влада, - пише "Громадське".

Київ

У КМВА розповіли, що у Солом'янському районі міста пошкоджено приватний будинок. У Печерському районі поблизу станції метро «Палац України» — потрапляння в готель. Також руйнування в Голосіївському районі.

Міський голова Віталій Кличко повідомив, що за попередньою інформацією, наразі у Києві загинув літній чоловік, ще семеро людей постраждали внаслідок вибухів у двох місцях Солом’янського району. Одна людина перебуває у важкому стані, каже Кличко.

Доповнено о 15:08. Мер додав, що під час російської атаки на Київ зазнав поранень і журналіст з Японії. Його госпіталізували медики. Загалом у столиці вже 8 постраждалих.

Хмельниччина

У Хмельницькій області є влучання, зокрема обласний центр росіяни атакували дронами та ракетами. За даними ОВА, в області щонайменше четверо поранених.

Миколаївщина

У Миколаєві після вибухів почалася щонайменше одна пожежа: Мер Олександр Сєнкевич розповів, що є пошкодження житлових будинків та, за попередньою інформацією, постраждалі. Згодом очільник ОВА Віталій Кім уточнив, що відомо про 6 потерпілих, із яких 3 — госпіталізували.

Попередній масований обстріл України

Це вже другий масштабний удар одразу по кількох регіонах за останні три дні: зранку 29 грудня системи протиповітряної оборони спрацювали в низці областей, зокрема на Київщині, Сущині, Полтавщині, Житомирщині, Львівщині. Загалом тоді Сили оборони знищили 58 із 70 крилатих ракет.

Відомо про щонайменше двох загиблих на Харківщині внаслідок ракетного удару по об‘єкту критичної інфраструктури в Чугуївському районі та одного загиблого через артилерійський обстріл житлового сектору в Куп'янську. Також кількох людей було поранено: у Києві, на Донеччині, Харківщині тощо. У Києві з-поміж постраждалих є 14-річна дівчина.

Унаслідок ракетних ударів руйнувань зазнали понад 18 житлових будинків, 10 об’єктів критичної інфраструктури в 10 областях. 

росіяни запускали ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, літаків Ту-22М3 і кораблів чорноморського флоту рф.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews