На Львівщині викрили та затримали групу осіб , яка незаконно зрубала дубів не менш ніж на 1 млн грн

10.01.2023 15:41   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Працівники ДБР викрили у Львівській області посадовців лісової галузі та приватних підприємців, які організували незаконну рубку цінних порід дерев для продажу.

Незаконна рубка проводилася на території кількох лісництв ДП «Львівське лісове господарство» впродовж листопада-грудня 2022 року. Цінну деревину продавали поза аукціонами за готівку. Учасники схеми планували продовжити незаконні рубки й у цьому році, проте їх незаконну діяльність припинило ДБР.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

null

5 січня працівники ДБР затримали вантажний автомобіль, в якому учасники групи везли чергові зрубані дуби з території лісового господарства. Деревину та транспортний засіб вилучили. Також відбулися обшуки у приміщеннях двох лісництв.
null


За попередніми підрахунками, діяльність групи завдала збитків державі на понад один мільйон гривень. Остаточну суму встановить експертиза.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews