Як у кожному будинку з’являється електроенергія — від електростанції до споживачів?

27.01.2023 18:58   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Українська енергосистема пережила багато масованих ракетних атак — на електричні станції, які виробляють електроенергію, а також на підстанції і лінії, через які передається вироблена електроенергія.

У "Львівобленерго" розповіли, чому так необхідно за будь-яких умов економити електроенергію та розумно користуватися електроприладами.

Варто зазначити, що у п‘ятницю, 27 січня, на Львівщині запровадили аварійні знеструмлення. Без світла мешканці будуть і за білою клітинкою графіка.

Через перевищення встановленого ліміту споживання електроенергії у Львові та області ввели аварійні знеструмлення вже зранку 27 січня.

Як кажуть енергетики, «Укренерго» встановило ліміти споживання на кожну годину окремо: від 445 мегават мінімально вночі до 532 мегават максимально вдень.

"За допомогою резервних схем енергетики намагаються оперативно відновлювати електропостачання. Однак, якщо подачу електроенергії відновили після обстрілів — це ще не означає, що в електромережі все добре.
Триває ремонт пошкодженого електрообладнання, а тимчасові схеми не витримують великого навантаження, яке тільки зростає із похолоданням. Дефіцит потужності зберігається.
Саме тому кожному українцеві, незважаючи на дію графіків відключень, потрібно пам’ятати про важливість економії електроенергії у «пікові» години вранці (7:00-11:00) та ввечері (17:00-23:00)", - ідеться у повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews