Нема світла - нема води. У водоканалі пояснили, чому львів'яни можуть залишатися без водопостачання

03.02.2023 09:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У багатьох мешканців Львова та області в цей час зникає і водопостачання, оскільки воно залежить від насосних станцій, які не працюють без резервного живлення.

Як зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець у коментарі Tvoemisto.tv, практично всі потужності «Львівводоканалу» щодо видобутку і транспортування води забезпечені джерелами резервного живлення. Однак не завжди є можливість запускати генератори на насосних станціях на короткий термін.

«Робота одного генератора дуже дороговартісна через ціни на пальне. Система передбачена на випадки повного блекауту, локального довготривалого відключення електроенергії чи бойових дій, коли до міста буде надходити вода, щоб уникнути санітарно-екологічних наслідків. Якщо десь локально немає довгий час води, то ми запускаємо дизель-генерацію. У випадку короткотермінових відключень, то не завжди є можливість та доцільність працювати на дизельному пальному», – пояснив він.

Крім того, система наразі працює так, що навіть коли є локальні планові відключення, то вдається запускати генерацію. Проте у таких випадках відсутність води можуть спостерігати ті львів'яни, які живуть на верхніх поверхах будинків. 

«Багатоповерхові будинки здебільшого обладнані додатковою локальною станцією підкачки води, яка розташована в підвалі будинку, і якщо вона знеструмлена, то вода може бути на першому поверсі, але на верхніх поверхах немає. Але так стається виключно через те, що світла немає в будинку. В нас є програма компенсації вартості генераторів і мешканці можуть собі придбати невеликий генератор, заживити цю маленьку насосну станцію, тоді вода буде на верхніх поверхах, а місто відшкодує 50% вартості», – пояснив Олександр Одинець.

Джерело: tvoemisto.tv


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews