У Львові лікарі допомагають 55-річному чоловіку, в будинок якого прилетіли російські ракети

03.02.2023 16:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чоловік проходить реабілітацію у Національному реабілітаційному центрі «Незламні».

У будинок 55-річного Михайла на Херсонщині прилетіло дві ракети. Дружина загинула, чоловіка з-під завалів дістав син. Він переніс 30 операцій, одна з яких — пересадка шкіри зі спини на голову, -  пише  Перше медичне об’єднання Львова.

У чоловіка були розірвана щока, перелом руки та забої. Серед численних поранень — важкі опіки голови. Шкіри на черепі не лишилося. Три тижні на межі життя та смерті Михайло провів у криворізькій реанімації. Далі його евакуювали до Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові.

Після майже трьох десятків операцій лікарям вдалося стабілізувати стан чоловіка, однак лишалася найбільша проблема — рана на голові. Її треба було термінового закрити м’язовою тканиною, адже будь-якої миті мозок могла вразити смертельна інфекція. Тож Михайло потребував складної реконструктивної операції: пересадження тканин зі спини на голову. Допомогти львівським спеціалістам зголосилися канадійці, однак з’ясувалося, що в Україну вони приїхати не готові. Відтак, українські медики з пацієнтом вирушили до клініки польського містечка Челядзь за 400 км від Львова.

Операція тривала 12 годин. Українсько-канадська команда спершу відділила клапоть найширшого м’яза спини, а потім пересадила його на оголений череп. Судини, розміром з людську волосину, хірурги зшивали під мікроскопом.

В підсумку втручання минуло успішно — вже за тиждень Михайло повернувся до центру «Незламні» на реабілітацію. Водночас попереду у чоловіка ще кілька косметичних операцій на обличчі.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews