У Львові планують створити спеціальний туристичний маршрут Петра Радковця

21.02.2023 18:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові вирішили присвоїти пожиттєве звання львівського гіда №1 Петру Радковцю. Окрім цього, у місті планують провести пам'ятні події про львовознавця.

Про це повідомляє Львівська міська рада

«Родині Петра Радковця передали бейдж екскурсовода, на який він подав документи за два тижні до смерті. Міське управління туризму вирішило назавжди закріпити за ним ліцензійне посвідчення львівського гіда під номером 0001», – йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі з родиною Петра Радковця у Львові вирішили провести пам'ятні події про видатного львовознавця. Зокрема, планують створити спеціальний туристичний маршрут Петра Радковця. Додамо, що 21 лютого, відзначають Всесвітній день екскурсовода. Зокрема у Львові працює понад 100 фахівців туристичного супроводу.

«Через воєнні дії в Україні запит на екскурсії суттєво зменшився, однак ми продовжуємо відкривати наше місто для тих, хто цього потребує. У 2022 році екскурсоводи проводили безкоштовні екскурсії Львовом для переселенців у межах міського проєкту «Прогулянки Львовом». Зараз співпрацюємо з колегами в межах проєкту «Місто лікує» для  військових, які лікуються або проходять реабілітацію у Львові», – зазначала керівниця міського управління туризму Христина Лебедь.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews