Батько і брат загиблого у Львові курсанта розповіли про булінг і вимагання хабарів в університеті

22.03.2023 20:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За час навчання хлопця в університеті було багато моментів приниження.

Курсант Львівського державного університету внутрішніх справ Дмитро Гульчук, який вчинив самогубство, вже давно потерпав від морального насильства від сержантів та командирів навчального закладу.

Про це LVIV.MEDIA розповіли рідні загиблого.

Загиблий Дмитро Гульчук напередодні самогубства розповідав старшому брату та батьку про сварки з керівництвом університету. Під час останньої телефонної розмови з батьком, хлопець розповів що в нього був конфлікт з керівництвом факультету.

LVIV.MEDIA поспілкувалось з батьком загиблого, який розповів нам деталі останньої сварки, яка й могла призвести до самогубства хлопця.

«Під час шикування курсантам сказали взяти протигази, однак Діма не зміг одразу знайти свій. За це командир батальйону почав кричати на нього, обзивати його та розмахувати біля нього руками. Діма зробив крок до командира, щоб його відштовхнути, але так і не зробив цього. Це побачив офіцер, і почав звинувачувати Діму в тому, що він хотів вдарити командира. За це він погрожував поселити його на півтора року в казарму і “згноїти” його в нарядах. За те що він начебто хотів вдарити командира, в Діми відібрали жетон. Він пішов до декана, щоб повернути його, але той почав натякати на хабар».

Також батько хлопця розповів, що старші офіцери обрали серед курсантів старшин взводу, і дозволили їм влаштовувати “дідівщину”. Дмитро ж не хотів підкорюватися “новим правилам”, тому командири почали створювати йому поганий образ серед однокурсників. Відповідно, ті не хотіли спілкуватися з ним. За час навчання хлопця в університеті було багато моментів приниження й відносно нього вівся психологічний булінг.

Такий моральний тиск тривав близько року. Хлопець навіть хотів кинути навчання, однак залишитися його вмовляли батьки.

«Батьки вже кучу грошей вклали туди і часу. Вони казали йому довчися вже. Не хочеш там робити то не будеш, але хоч довчися, освіта потрібна», — зазначив брат Дмитра Олександр.

Під час останніх розмов з батьками хлопець розповідав про проблеми в університеті, однак натяків на самогубство в його спілкуванні вони не помітили.

Як вже повідомлялося, перед самогубством курсант залишив прощальну записку, в якій, ймовірно, вказав причину свого вчинку, однак вона зникла. Окрім цього, батько курсанта повідомив, що зараз у поліції телефон загиблого.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews