На Львівщині почався процес справедливої трансформації вугільних територій

22.03.2023 21:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівщина стала пілотною областю для цього проекту.

Сьогодні, 22 березня, відбулась стартова конференція проекту «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України». Його реалізують за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Відтак, в межах заходу говорили про можливості для Львівської області у напрямі справедливої трансформації вугільних регіонів, зокрема про можливості Червоноградського мікрорегіону.

«Червоноградському мікрорегіону недостатньо приділяли уваги до цього і є великий клубок проблем, серед яких: невиплата зарплати, нерентабельність, негативні екологічні наслідки видобутку вугілля, так звані професійні хвороби шахтарів. Ці проблеми потрібно було розв’язувати ще 20 років тому. Дякую Німеччині та фонду GIZ за допомогу в реалізації цього проєкту. І тут важливо, щоб в у цьому процесі громади й люди, які там мешкають, відчували, що ми першочергово боремось за їхнє майбутнє. Головна наша мета – нікого не залишити осторонь. Подбати про гідні умови для працевлаштування людей, на яких вплине зменшення видобутку вугілля, а згодом і відмова від викопного палива», — наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews