Львівська психлікарня переплатить 250 тис. грн на закупівлі масла

23.03.2023 22:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня замовила 3000 кг вершкового масла на понад мільйон гривень у ТОВ «Західна регіональна компанія».

При цьому медзаклад не зекономив, а суттєво переплатить у порівнянні з іншими замовниками у західних областях України. Про це пише "НАШІ.Гроші.Львів"

Оголошення про проведення відкритих торгів з особливостями від Львівської психіатричної лікарні з’явилось в системі Prozorro 20-го лютого. Очікувана вартість замовлення становить 1,03 млн грн. Строк поставки товару, а саме 3000 кг масла солодковершкового жирністю 73% – протягом 2023 року. 

Від майбутнього постачальника медзаклад вимагав кілька нетипових та специфічних довідок. Наприклад, протоколи на проведення радіаційного контролю, документ на дослідження змивів на патогенну та умовно патогенну мікрофлору транспортних засобів та інше. У підсумку надати всі заявлені папери спромоглось лише ТОВ «Західна регіональна компанія», яке власне й стало єдиним учасником торгів. 

Компанія запропонувала виконати замовлення за вказану замовником вартість (1,03 млн грн) і, враховуючи, що конкурентів на торгах не було, отримала підряд. Відповідно до підписаного 16-го березня договору, кілограм масла коштуватиме лікарні 343 грн. 

Це суттєво дорожче, ніж пропонують на публічних закупівлях західної України та гуртових ринках. Скажімо, на найбільшому львівському ринку «Шувар» за кілограм такого ж масла просять 242,5 грн. Підбузький геріатричний пансіонат днями замовив невелику партію масла по 280 грн/кг. Навіть сама «Західна регіональна компанія» у березні продавала масло по 300– 309,96 грн/кг

«Західна регіональна компанія», яка не виробляє масло самостійно, обіцяє постачати у лікарню продукцію ПрАТ «Тернопільський молокозавод» (ТМ «Молокія»), яке в кінці лютого продавало масло такої жирності по 268 грн/кг. 

Тому, порівнюючи ціни, можемо констатувати, що Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня переплатить за партію масла не менше 250 тис. грн. 

Зареєстрована у жовтні 2021-го року ТОВ «Західна регіональна компанія» вже неодноразово потрапляла в поле зору журналістів. За півтора року фірма засвітилась на продажі наддорогих яєць та фруктів. Крім того, наше видання писало про зв’язок  компанії з кількома генераціями тендерних «змовників», що працювали на продуктових торгах Львівщини. Наразі єдиним власником компанії значиться львівський підприємець Юрій Бас.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews