Забагато масла: Хустська міськрада закупила через посередника продукт на 100 грн/кг дорожче

30.03.2023 19:58   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Мерія Хуста уклала угоду із закарпатським підприємцем Максимом Корольковим на постачання у місцеві школи та дитсадки вершкового масла по 340 грн/кг.

 Це приблизно на 100 грн/кг дорожче, ніж якби масло постачав прямий виробник масла, а не посередник.  Про це повідомляє видання "НАШІ ГРОШІ. ЛЬВІВ".

За результатами відкритих торгів з особливостями управління освіти Хустської міськради уклало угоду з ФОП Максим Корольков на постачання до кінця року 2200 кг масла. Загальна вартість угоди становить майже 750 тис грн. 

Прикметно, що у Королькова було два конкуренти на торгах, які пропонували виконати замовлення в середньому на 90 тис грн дешевше, проте їх відсторонили через недоліки у документах.

Згідно з укладеним договором, ФОП Максим Корольков постачатиме масло із жирністю не менше 72,5% по 340 грн/кг. При цьому сам Корольков купуватиме масло у львівського  ТОВ «Молочна компанія «Галичина». Якби Хустська міськрада уклала договір безпосередньо з «Галичиною», то могла б зекономити приблизно 100 грн на кілограмі, або ж близько 220 тис. грн – принаймні, іншим бюджетним замовникам «Галичина» продає те ж масло і по  220 грн/кг і по 249 грн/кг. Зрештою, навіть у Хустському районі масло продають по 285 грн/кг.

За даними YouControl, ФОП Максим Корольков зареєстрований у 2002 році у Виноградові на Закарпатті. З початку 2019 року і до сьогодні Корольков підписав договорів на 32,3 млн грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews