Священики московського патріархату побили військового, поліція стала на бік духовників

02.04.2023 16:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Хмельницькому священники УПЦ московського патріархату у церкві побили добровольця Збройних сил України. Поліцейські, які приїхали на виклик, стали на бік священників і затримали військового. 

Відео опублікував депутат місцевої облради Віктор Бурлик.   

Священники накинулися на військового після питання: “Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити до московського патріархату?”.

На опублікованому відео видно, як священнослужителі УПЦ МП б’ють військового, намагаючись виштовхати його з храму. Ніхто із присутніх парафіян не намагався захистити бійця ЗСУ.

За інформацією депутата, на відео військовий Артур Ананьєв, який від початку повномасштабного вторгнення  добровольцем пішов на фронт у складі 19 стрілецького батальйону. На війні чоловік отримав контузію та черепно-мозкову травму.

 

За словами місцевого депутата, постраждалого військовослужбовця затримала поліція за ст.173 КупАП (дрібне хуліганство), пише vsim.ua.

Речниця патрульної поліції в Хмельницькій області Вікторія Тимощук прокоментувала журналістам конфлікт військового із священиком:

"Чоловік під час проведення молитовної літургії, скинув зі столу на підлогу книгу Євангелія, вчинив словесний конфлікт відносно священика, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали працівників поліції. На даний час вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП".

В управлінні Нацполіції області додали, що також за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священика за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України — (хуліганство).
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews